На звільнених територіях Харківщини мирні жителі підриваються на мінах

19.09.2022 08:57 Область Online
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Начальник ХОВА Олег Синєгубов розповів про ситуацію у Харківській області станом на 19 вересня.

За слова Олега Синєгубова, на нещодавно звільнених територіях Харківської області залишається висока мінна небезпека. Втікаючи, загарбники здійснили масові мінування, унаслідок чого мирні мешканці отримують поранення. Лише за минулу добу на мінах підірвались 6 цивільних. Так, 2 людей підірвалися на авто в Дергачівському районі, 2 – в Ізюмському, та ще 2 – в Чугуївському. Усі вони були госпіталізовані з пораненнями.

«Вкотре закликаю усіх мешканців звільнених територій бути максимально обережними. Уникайте узбіч доріг, лісосмуг, та другорядних доріг. Пересувайтеся лише там, де уже проведено розмінування», – закликає жителів Харківщини начальник ХОВА.

Протягом дня російські військові обстрілювали Харківщину вздовж лінії зіткнення та кордону неподалік від Куп'янська, Ізюма, Чугуєва та Харківського району. Саме ці обстріли спричинили пошкодження житлових будинків, господарчих споруд та об'єктів інфраструктури. Унаслідок зазначених подій в місті Куп'янськ поранення отримав 11-річний хлопчик, ще одну жінку 65-років було госпіталізовано в Чугуївському районі.

По всій території України залишається загроза авіаційних та ракетних ударів. За добу ворог вкотре обстріляв з танків, мінометів та артилерії райони населених пунктів Гоптівка, Гур’їв, Козачок, Кам’янка та Куп’янськ.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, через суттєву нестачу людських та матеріальних ресурсів, окупанти продовжують вдаватись до нестандартних способів їх поповнення. Так, для посилення воюючих в Україні підрозділів, з російського міста Тамбов було направлено 400 осіб, які відбувають покарання за кримінальні злочини. Ще один випадок стався у краснодарському краї, де громадські організації «воїнів-афганців» отримали завдання зібрати від місцевого населення гроші для закупівлі теплих речей регіональному добровольчому батальйону.

Автор: Юлія Гнатченко