Найбільший в області фізкультурно-оздоровчий комплекс побудували у Краснограді. Фото

25.01.2019 12:37 Область Online
Фото:СК Фото:СК
Мегаспортзал, який почали зводити минулого року, готовий майже на 100 %. Ідуть останні приготування до відкриття.

У комплексі будівельники виконали зовнішні та внутрішні оздоблювальні роботи, зокрема і художнє оформлення стін. Підвели всі комунікації — тут працюватимуть душові та роздягальні. Облаштували лави для глядачів обабіч стін, а також сучасну спортивну арену для командних ігор, таких як футбол, баскетбол, волейбол та ін. Також тут є простір для занять боксом та іншими бойовими мистецтвами. Невдовзі там установлять ринг і татамі.  23 січня у комплексі провели генеральне прибирання. Залишилося змонтувати табло, завезти спортивний інвентар, облаштувати  роздягальні. А вже навесні упорядкують прилеглу територію.

Красноградський ФОК є найбільшим таким об'єктом у всій області. Висота його купола складає 15 м, ширина – 24 м, довжина – 63 м.

Як розповів виконроб об’єкта Павло Тимошенко, за розрахунками комплекс може вмістити до 800 людей.

 — Тут цілком безпечно знаходитися. Комплекс має надійну протипожежну систему, певні конструкції комплексу спеціально оброблені протипожежною фарбою, — навів приклад Павло Тимошенко.

Одна з роздягалень 

Будівля комплексу утеплена ватою, вітробар'єром і профлистами, які узимку будуть запобігати вивітрюванню тепла з шару термоізоляції, утримуючи його високі теплові показники. А влітку купол ФОКу стабілізований до впливу ультрафіолетового опромінення, тому може знаходитись впродовж декількох місяців під прямою дією сонячних променів.

Художнє оформлення стін ФОКу робили місцеві майстри

Багатофункціональний фізкультурно-оздоровчий комплекс знаходиться у центрі Краснограда, по вул. Соборна, 76. Він входить до складу Красноградської ДЮСШ. Крім уже існуючих секцій, тут можна буде професійно займатися футболом, баскетболом, волейболом і тенісом, а також боксом і кікбоксингом. Очікується, що Красноградський ФОК прийматиме змагання районного та обласного, а в перспективі і міжнародного рівнів.

Спорткомплекс планують здати в експлуатацію найближчим часом. Його кошторисна вартість склала близько 20 млн грн.

Читайте по темі: У Краснограді будують найбільший в області спортивний комплекс