Найстарший житель Барвінківського району відзначив сторічний ювілей — ФОТО

10.03.2020 17:51 Область Online
Фото надано Барвінківською райрадою Фото надано Барвінківською райрадою
Вчора, 9 березня, ветерану Другої світової війни, учаснику бойових дій, ветерану праці Віктору Реві виповнилося сто років.

Віктор Рева народився 9 березня 1920-го року в Барвінковому. В 1929-му він пішов навчатися в школу № 1, яку закінчив в 1937-му. Згодом навчався у фабрично-заводському училищі в Краматорську за спеціальністю модельник по дереву, столяр-краснодеревник.

У жовтні 1940-му року Віктора призвали в армію, юнак служив у прикордонних військах. В листопаді 1942 року його зарахували в 47 батальйон 70 армії НКВС. Бойовий шлях почав біля міста Єлець Курської області в складі Центрального фронту, потім воював на першому Білоруському фронті. Закінчив бойовий шлях у Берліні.

В першій половині 50-х років минулого століття Віктор Рева жив в Івано-Франківській області, потім повернувся у Барвінкове. Спочатку Віктор Іванович працював столяром, а потім, закінчивши технікум, був виконробом в колгоспі імені Калініна. Чоловік нагороджений бойовими та трудовими нагородами, також має медаль «Почесний донор СРСР».

Фото: «Вісті Барвінківщини»

Читайте також: Жителів Печенізького району запрошують безкоштовно перевірити здоров’я

Наразі Віктор Іванович проживає один, втім за ним постійно доглядає син Володимир, який живе поруч. Окрім цього до чоловіка двічі на тиждень приходить соцпрацівник, яка готує йому їжу. Найстарший житель Барвінківського району пересувається на двох паличках, втім робить це дуже жваво, голиться й умивається сам. Для своїх років Віктор Рева почувається більш-менш нормально, втім є проблеми зі слухом.

Син ювіляра Володимир Рева в розмові з кореспондентом «СК» каже, що секрет довголіття його батька криється в добрих справах.

— Батько постійно каже: «Я ніколи нікому поганого не робив, і завжди намагався робити тільки добро. Ось тому так довго і живу». Він хоч і виконробом працював, але все одно допомагав землякам по будівництву, нікому не відмовляв, — каже син ювіляра.

У найстаршого жителя Барвінківщини є двоє дітей, троє онуків, троє правнуків і один 2-річний праправнук Максим.

— Моя сестра, яка живе в Женеві (Швейцарія) повинна була приїхати на ювілей батька, але в зв'язку з коронавірусом скасували польоти. Каже, що найближчого часу ситуація повинна стабілізуватися і вона планує приїхати до нас з 21 по 25 березня, — каже Володимир Рева.

Автор: Савелій Мякушко