Невідомі побили і викрали пенсіонера під Харковом

02.06.2018 09:45 Область Online
76-річний чоловік намагався запобігти крадіжці щебеню в дачному товаристві Рубіжанської сільської ради.

Віктор Зубко вже кілька років живе на своїй дачі у Вовчанському районі та наглядає за сусідським будинком на прохання його власника. За словами пенсіонера, він кілька разів на день навідується до сусідського подвір’я. Близько восьмої години вечора 28 травня він завершив свій обхід і вже направлявся додому, аж раптом побачив автіку, що рухалася в напрямку будинку, який він охороняв.

— Машина під’їхала до подвір’я, за кермом була жінка. З нею була ще одна жінка та неповнолітній хлопець. І вони почали відрами красти щебінь, - розповів “СК” Віктор Зубко. — Я їм кажу: “Що ви робите?”. А вони мене матом криють. Потім одна з них каже: “А, так то ти в мене велосипед вкрав! Ось я зараз поліцію викличу!”. Кажу: “Я зараз сам її викличу”.

За словами чоловіка, одна з жінок намагалася його вдарити совком, але він увернувся і почав забирати з її рук відро з краденим щебенем. Потім крадії сіли в автівку і намагалися поїхати, але пенсіонер перегородив їм дорогу. Дідусь на дорозі не зупинив кермувальницю, вона почала рух і збила його. Від удару старенького відкинуло в бік. Чоловік зопалу вдарив палкою (він з нею ходить на свої чергування, щоб відганяти змій, яких на подвір’ї зараз багато) по даху машини.

Автівка все ж таки поїхала, а пан Віктор залишився чекати поліцію. Зі слів чоловіка, через хвилин 20 почався детектив.

— Під’їхала автівка, з неї вийшли чоловіки у цивільному. Один з них тримав автомат. Вони почали мене гамселити і руками, і ногами, я був у них замість боксерської груші, — згадує потерпілий.

Потім старого відвезли до іншого подвір’я, де було багато людей і там його продовжили бити. При цьому вимагали гроші за пошкоджений дах автівки.

— В мене відібрали мобільний і закрили в якомусь флігелі та згодом відпустили. Сказали, що віддадуть телефон, коли відшкодую пошкоджену автівку. Правда, через якийсь час телефон все ж таки повернули, привезли до дому, — розповідає літній чоловік.

За словами постраждалого поліція на його виклик приїхала близько 10 години вечора. Наступного дня Віктор Зубко прийшов на прийом до селищної голови.

— Цей чоловік до мене звертався, розповів, що його побили. В нього на обличчі дійсно були синці. Я порадила йому зняти побої та обов’язково звернутися з письмової заявою до правоохоронних органів, — зазначила “СК” голова Рубіжанської селищної ради Катерина Долина.

За інформацією відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області, 28 травня за викликом пана Зубка приїжджала група реагування патрульної поліції і зареєструвала подію як конфлікт між невідомими. А на основі лікарського засвідчення (чоловік зняв побої) правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 125 (легкі тілесні пошкодження) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Всіх закоханих запрошують на велике одруження в Нову Водолагу

Андрій Соха