Нічні обстріли Харківщини: поранено дві людини. Оновлено

31.08.2022 10:10 Область Online
Ворог продовжив тероризувати мирне населення Харкова: росіяни обстріляли місто з РСЗВ «Смерч» та випустили ракети з бєлгорода.

Як повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, протягом минулої ночі ворог продовжив обстріли  Харкова. Близько 23:00 з РСЗВ «Смерч» був обстріляний Новобаварський район. Пошкоджено дорожнє покриття, вибито шибки в будинках. Попередньо – без втрат.

Близько опівночі з бєлгорода в напрямку Харкова запущено 3 ракети. Одна вибухнула на території рф, ще одна – у повітрі над територією Шевченківського району Харкова. Остання ракета влучила поряд із закладом освіти в Київському районі. Пошкоджені житлові будинки та офісні приміщення, сталися пожежі. Поранення дістали дві жінки, яким 81 та 71 рік.

Крім того, вчора ввечері росіяни обстріляли смт Золочів Богодухівського району.

Також учора близько 10-ї ранку ворог масовано обстріляв центр Харкова (попередньо – з САУ «Піон»). Пошкоджені житлові будинки, місця відпочинку, автомобілі, сталося кілька пожеж. 

За даними Центру екстреної медичної допомоги, загалом унаслідок цього обстрілу чотири людини загинуло, постраждали 14 мирних мешканців, зокрема дитина 6 років (вона госпіталізації не потребувала). Усього ушпиталили з пораненнями вісім цивільних.

Протягом доби ворог обстрілював населені пункти Харківського і Богодухівського районів області, зруйновані житлові будинки та господарчі споруди. В області протягом доби з пораненнями ушпиталили одну людину.

За даними ХОВА, станом на 13.30 31.08 кількість жертв ворожого обстрілу Харкова, який стався вранці 30 серпня, зросла до 5: від тяжких травм у лікарні померла 42-річна жінка. 
 
Решта поранених, які були госпіталізовані, зараз перебувають у задовільному стані, у них переважно  пошкодження м'яких тканин. Одну постраждалу вже виписали з лікувального закладу.
 
Дві літні жінки, яких доставили у медзаклад того ж дня після вечірнього обстрілу, отримали незначні пошкодження. Їх життю нічого не загрожує.

Раніше ми писали про трагічний ранок 30 серпня у Харкові.

 

Автор: Інна Можейко