Нову амбулаторію відкрили в Нововодолазькій ОТГ

21.10.2020 17:36 Область Online
У медзакладі будуть обслуговуватися близько двох тисяч пацієнтів.

21 жовтня в Староводолазькому старостинському окрузі Нововодолазької ОТГ було відкрито нову амбулаторію загальної практики – сімейної медицини.

На запит жителів округу замість пристосованого приміщення зведено медичний заклад, який відповідає найсучаснішим вимогам. Староводолазька амбулаторія також обслуговуватиме жителів Федорівського, Знаменського та Одринського старостинських округів – приблизно дві тисячі пацієнтів.

Роботи з будівництва амбулаторії розпочалися в 2019 році. Вона була побудована за типовим проєктом у рамках державної програми розвитку сільської медицини. Це сучасна будівля, в якій, окрім лікарських кабінетів, облаштовано ще й дитячу кімнату та ресепшн. Також у медзакладі працюватиме денний стаціонар на чотири ліжка.

Амбулаторія забезпечена усім необхідним обладнанням. До речі, щоб здати аналіз крові, пацієнтам більше не потрібно буде їхати до центру об’єднаної громади.

У закладі працюватимуть дві медсестри та сімейний лікар, який приїжджатиме з Нової Водолаги. У планах громади – запрошувати до співпраці з амбулаторією вузьких спеціалістів.

Староводолазька амбулаторія стала першим медзакладом, що був побудований на території об’єднаної громади з нуля. Однак до цього було капітально відремонтовано та створено сучасні умови лікування й у Новоселівській амбулаторії. Там, окрім сімейного лікаря, прийом веде й стоматолог, його робота оплачується з бюджету громади.

Читайте також: У міських лікарнях Харкова збільшать кількість ліжок для пацієнтів з COVID-19

Автор: Андрій Соха