Нову амбулаторію відкриють у Барвінківському районі

18.06.2020 17:52 Область Online
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
У медзакладі працюватиме два сімейні лікарі та п’ять медсестер.

Іванівську амбулаторію, що на Барвінківщині, розпочали будувати кілька років тому. Як розповів Іванівський сільський голова Віталій Задніпровський, проєктно-кошторисна документація на амбулаторію була розроблена ще 2018 року, і коштів, які вона передбачає, за сьогоднішніми цінами вже недостатньо для того, щоб придбати необхідне обладнання.

– Будівництво було розпочато 2018 року, вже третій рік пішов, інфляція трошки пішла вверх, підрядна організація вже не вкладається в ці кошти, – розповів голова сільради.

За його словами, своєчасно здати об’єкт підрядна організація не могла через те, що попереднє керівництво Департаменту капітального будівництва ХОДА затягувало підписання актів.

Наразі роботи в амбулаторії активізувалися. Будівля вже готова, залишилося виконати роботи з упорядкування та придбати медичне обладнання, передбачене проєктом. Як запевнив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, питання з обладнанням буде вирішене. Завершити всі роботи планують уже в липні.

Читайте також: Місцеві дороги ремонтували у 23 районах Харківської області – ПЕРЕЛІК

За словами головного лікаря Центру сімейної медицини Барвінківського району Володимира Васильєва, жителі району з нетерпінням чекають на добудову амбулаторії.

– Це буде сучасна амбулаторія, з усім необхідним обладнанням, з можливістю використовувати послугу телемедицини. Це дуже актуально. Район за протяжністю – понад 130 км, і відстань до районного центру дуже велика, тому є потреба у кваліфікованій медичній допомозі за місцем проживання. А таку можливість дає телемедицина. Тому ми дуже чекаємо на цю амбулаторію. І сподіваємося, що процес прискориться. Бо вже тричі відкладалося відкриття, – сказав Володимир Васильєв.

В Іванівській амбулаторії працюватиме два сімейні лікарі та п’ять медсестер. Вони обслуговуватимуть понад 3700 жителів 13 населених пунктів.