Оновлену школу у Пархомівці відкриють першого вересня

20.07.2020 18:15 Область Online
фото kharkivoda.gov.ua фото kharkivoda.gov.ua
Наразі оздоблюють спортзал та перший поверх.

У селі Пархомівка Краснокутського району завершуються роботи з реконструкції місцевої школи. Цю інформацію повідомили на сайті Харківської обласної держадміністрації.

За словами директорки навчального закладу Світлани Москаленко, ремонтні роботи у будівлі школи розпочалися ще у 2009 році. Спочатку замінили вікна, двері та систему опалення, потім поставили водоочистку та водопідготовку, а  у 2013–2014 роках частково зробили косметичний ремонт.

Капітально ремонтувати школу розпочали цього року – вже замінили покрівлю та підлогу, утеплили горище та фасад, оздобили стіни, на 2-му поверсі пофарбували стіни та встановили в деяких класах меблі. Зараз ремонтують спортзал, перший поверх та упорядковують територію.


фото kharkivoda.gov.ua

Нагадаємо, що реконструкція Пархомівської загальноосвітньої школи стала можливою завдяки програмі «Велике будівництво», яку ініціював Президент України.

«СК» уже писав про хід ремонтних робіт у будівлі, якій уже півсотні років та яку жодного разу капітально не ремонтували. Через це стіни одного з корпусів почали руйнуватися, постійно протікав дах, а взимку в класах було дуже холодно. Тому у вересні 2018 року аварійний корпус закрили на реконструкцію, а старшокласників перевели у приміщення початкової школи. 

Читайте також Школа онлайн чи офлайн: що думають школярі та їх батьки про дистанційну освіту