Отруєння школярів у Дергачівському ліцеї: відомі результати перевірки

23.11.2020 15:02 Область Online
На Харківщині через отруєння в навчальному закладі лікується 43 людини.

Як повідомляє Харківський обласний лабораторний центр, станом на 23 листопада хворіють 42 учні та один учитель Дергачівського ліцею № 3. Нові випадки захворювання серед учнів та персоналу учбового закладу не зареєстрували.

За даними КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Дергачівського району, усі хвори перебувають на амбулаторному лікуванні, стан їх здоров’я задовільний.

Фахівці Дергачівської міжрайонної філії Харківського лабцентру спільно з працівниками медичного Центру провели подвірні обходи, хворих не виявили. Лабораторне обстеження хворих та дослідження харчових продуктів, змивів з об’єктів зовнішнього середовища не виявили збудника  інфекційного захворювання, обстеження хворих продовжується. Одна проба води (з комунального водогону) з двох відібраних у ліцеї за результатами санітарно-мікробіологічного дослідження не відповідає вимогам Державних санітарних норм і правил.

Навчально-виховний процес для учнів початкової школи відновлено, перед початком занять медичний працівник проводить огляд учнів, харчоблок у ліцеї не працює. Протиепідемічні заходи тривають.

Нагадаємо, у Дергачах отруїлися школярі.

Теги: