Ожеледиця в Харківській області: в якому стані дороги

14.12.2020 10:19 Область Online
На вихідних 12–13 грудня на дороги Харківщини було висипано понад 800 тонн солі та 3700 кубометрів піску. Крім того, створено 28 майданчиків для відстоювання транспорту.

Вихідні дні  12–13 грудня на Харківщині видались слизькими. Циклон заходив з боку Донецької області у суботу та Полтавської області у неділю. В результаті спостерігались аномальні опади у вигляді мокрого снігу та дощу при температурі повітря від -3°С до 0°С по всіх районах Харківської області. 

За даними Служби автомобільних доріг у Харківській області, в суботу на дорогах області працювало 144 одиниці спецтехніки та 178 робітників дорожнього господарства.  У неділю – 203 одиниці спецтехніки та більше 230 робітників. Дорожня техніка працювала у цілодобовому режимі.

Читайте також: За добу на дороги Харківської області висипали понад 600 тонн солі

Протягом вихідних днів на обробку дорожнього покриття було використано 3733,9 м3 піщано-соляної суміші та 849,3 т технічної солі. Протиожеледними матеріалами обробляли дороги державного значення. В результаті дороги мокрі, але оброблені ПСС.

За даними ГУ НП у Харківській області, за останню добу в області сталося 43 ДТП, травмовано двоє осіб, загиблих  немає.

Рух автомобільними дорогами загального користування державного значення Харківської області у період з 12 по 14 грудня не закривався та не обмежувався. Працівники дорожніх підприємств постійно проводять моніторинг стану проїзду як патрульним обстеженням, так і за допомогою камер спостереження.

Читайте також: Через ожеледицю на Харківщині травмувалося 87 людей

Станом на 9 годину ранку, 14 грудня опади у вигляді дощу з мокрим снігом продовжуються в Богодухівському, Красноградському та Харківському районах. Тому дорожня техніка працюватиме у цілодобовому режимі і буде обробляти протиожеледними матеріалами дороги державного значення.

САД у Харківській області радить великоваговикам мінімізувати пересування дорогами в цей час. У разі необхідності скористайтеся стоянками та місцями відстою для транспортних засобів. Таких майданчиків в області створено 28. Де вони знаходяться, можна подивитись на мапі. Як зауважили у відомстві, завдяки тому, що водії великовантажних засобів перечекали негоду на стоянках, на вихідних удалося уникнути заторів.

Автор: Тамара Кіч