Перший сніг у Харківській області: в якому стані дороги

16.11.2020 13:30 Область Online
kh.ukravtodor.gov.ua kh.ukravtodor.gov.ua
Зі снігом, який засипав кілька районів Харківщини, на дорогах боролася спецтехінка та майже 150 робітників дорожньої служби.

Циклон, який зайшов на Харківщину вранці 15 листопада, приніс в область мряку та мокрий сніг. Протягом доби сніг засипав Харківський, Вовчанський, Великобурлуцький, Дворічанський, Печенізький та Куп’янський райони, на інших територіях істотних опадів не спостерігалося. У Великобурлуцькому та Дворічанському районах сніговий покрив сягав у товщину до 5 сантиметрів.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, з 15 по 16 листопада на обласних дорогах державного значення зі снігом боролися 108 машин спецтехніки та 148 робітників дорожніх бригад. Щоб обробити дороги від ожеледі, витратили 36 тонн технічної солі та 463 кубічні метри піщано-соляної суміші.

Вранці 16 листопада сніг  спостерігався тільки у північно-східних та східних районах Харківщини, там працювала дорожня техника. Як прогнозують синоптики, опади продовжаться до вечора. Завдяки роботі спецтехніки та дорожнім бригадам, проїзд автомобілів забезпечено на усіх автомобільних дорогах державного та місцевого значення у Харківській області. Працівники дорожніх служб постійно слідкують за станом проїзду за допомогою патрулів та камер спостереження.

Читайте також Ремонтують дороги, школи та дитсадки: як аграрії Харківщини допомагають своїм громадам