Під Харковом поліцейські влаштували погоню за «чорними лісорубами»

19.05.2020 13:57 Область Online
Фото: СК Фото: СК
У кузові їх вантажівки були свіжоспиляні дуби.

Поліцейські офіцери Пісочинської ОТГ під час нічного патрулювання громади виявили «чорних лісорубів». Як розповів «СК» поліцейський офіцер громади Микола Янковський, який патрулював у ту ніч, чоловік намагався домовитися, щоб його відпустили.

– Під час патрулювання з 17 на 18 травня ми їхали з Коротича в Рай-Оленівку і близько другої години ночі побачили вантажний автомобіль ГАЗ-66, у якого не підсвічувався задній номер. Ми з напарником його зупинили, я підійшов до водія – пояснив причину зупинки і попросив документи. У кузові були триметрові свіжоспиляні дуби, – розповідає поліцейський. – Не надавши жодних документів, чоловік намагався з нами домовитися, щоб ми його відпустили. Ми почали викликати слідчо-оперативну групу. Коли чоловік це побачив і зрозумів, що з нами він не домовиться, швиденько сів у машину і почав утікати.

Правоохоронці поїхали за ним і наздогнали машину біля Київської траси. В машині залишився напарник чоловіка, а сам водій утік.

За словами Миколи Янковського, особу водія вже встановили, це житель Пісочина. Його машина знаходиться на штрафмайданчику.

Фото: pisochinska-gromada.gov.ua

– На деревах були бірки. Ми їх перевірили по базі – вони 2017 року. Тобто три роки тому цей чоловік офіційно виписав собі дуб, а зараз просто надів їх на свіжоспиляні дуби, мовляв, вони дісталися йому на законних підставах, – розповідає Микола Янковський.

Читайте також: У лісі Ізюмського району загубилися двоє дівчат