Під Харковом установили світлодіодні дорожні знаки та сонячні ліхтарі

18.11.2020 17:48 Область Online
У Мереф’янській ОТГ створені сучасні об'єкти інфраструктури та комфортні умови для митців.

Завдяки участі в обласному конкурсі мініпроєктів «Разом в майбутнє», на базі Мереф’янської центральної бібліотеки облаштували Молодіжний центр. Туди придбали три ноутбуки, мультифункціональний пристрій для друку, телевізор і ігрову консоль та інше приладдя, необхідне для тренінгів з неформальної освіти.

Також на території КЗ «Мереф’янський медичний ліцей» установлені елементи воркауту, що є невід’ємною частиною майбутнього багатофункціонального спортивного комплексу. Там наприкінці 2019 року було побудовано футбольне поле зі штучним покриттям, яке стало першою сходинкою до створення сучасного багатофункціонального комплексу просто неба. Також на подвір’ї встановили трибуну та облаштували бігову доріжку.

А завдяки ще одному  мініпроєкту переоснастили сцену Мереф’янського міського будинку культури. Туди придбали  та встановили два комплекти підйомного софіта з ручним керуванням, два комплекти механізму розсуну (головної завіси, інтермедійної завіси та задника), 8 комплектів штанкетів для куліс, падуг та арлекіну (стаціонарні), один комплект ферми для розміщення механізмів сцени. За рік Мереф’янський БК проводить понад 62 культурно-масові заходи. У приміщенні закладу діють сім профільних гуртків (зокрема, вокальні, хореографічні, художні й мистецькі).

Також громадська організація «Агенція з розвитку та інвестицій» реалізувала на території Мереф’янської ОТГ мініпроєкт для безпеки пішоходів. Зокрема, було встановлено десять сучасних пішохідних переходів, зі світлодіодними дорожніми знaками та сонячними фотогальванічними модулями, а також двадцять вуличних світильників на сонячних батареях, що використовують альтернативне, відновлювальне джерело енергії.

Автор: Тамара Кіч