Погорільці з Дворічанщини, які втратили житло й документи, отримають гроші від області

16.12.2020 15:42 Область Online
Фото ХОДА Фото ХОДА
Постраждалі від пожеж у Дворічанському районі, що залишились без житла і документів, отримають компенсацію з обласного бюджету.

Про це повідомила голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук під час робочої поїздки у Дворічанський район постраждалим  від пожежі 2 вересня.

Голова ХОДА зазначила, що 11 господарів домоволодінь, які постраждали внаслідок пожежі та мали документи про власність на втрачене житло, вже отримали матеріальну допомогу з державного бюджету в сумі 300 тисяч гривень.

Частина постраждалих не мають документів про власність на втрачене житло. Але, за словами Айни Тимчук, вони теж повинні отримати обіцяні виплати.

Читайте також: У зиму – без даху над головою. Погорільці з Дворічанського району досі чекають компенсації

До цього моменту не було механізму, який дозволив би виплатити кошти постраждалим без повного пакета документів. 

– Спільно з обласною радою ми знайшли рішення для людей, які не мають документів про власність, стосовно допомоги на рівні обласного бюджету, – сказала голова Харківської обласної державної адміністрації.

Всі кошти, які постраждалі вже отримали з обласного та районного бюджетів, входитимуть у загальну суму виплат. Ті, у кого постраждало житло, можуть отримати компенсації до 300 тисяч гривень з огляду на 80 тисяч гривень, які вже отримали раніше. 

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Юрія Шпараги, мешканці, в яких постраждало нежитлове майно, теж отримають допомогу з обласного бюджету від 20 до 70 тисяч гривень.

Найближчим часом Харківська обласна державна адміністрація  винесе на розгляд сесії Харківської обласної ради зміни до програми соціального захисту населення, у межах якої буде виплачено матеріальну допомогу громадянам, які постраждали внаслідок пожежі, але не отримали допомогу з державного бюджету.

Автор: Тамара Кіч