Погорільці з Дворічанського району отримали компенсації

31.12.2020 11:32 Область Online
Фото ХОДА Фото ХОДА
Постраждалим у пожежі 2 вересня мешканцям Гороб'ївки Дворічанського району на Харківщині, які не мали документів на згоріле житло, виплатили компенсації.

Як повідомила "СК" мешканка Гороб'ївки Наталія Мостова, по 200 тисяч гривень від області отримали 12 постраждалих, у яких не було документів на згоріле житло.

Нагадаємо,у пожежі 2 вересня в селі Горобївка Дворічанського району постраждали 22 домоволодіння. 10 постраждалих сімей, які мали документи, отримали невдовзі компенсацію 300 тисяч гривень від держави. А 12 сімей, які не мали відповідних документів на житло, отримали тільки по 80 тисяч гривень з районного та 20 тисяч гривень з обласного бюджетів.

Постраждалі декілька разів приїжджали під стіни Будинку рад з мирними пікетами та вимогою надати їм допомогу. 16 грудня під час поїздки у Дворічанський район голова ХОДА Айна Тимчук запевнила постраждалих, що їм виплатять компенсації з обласного бюджету. 24 грудня депутати обласної ради прийняли відповідне рішення на сесії. А уже 29 грудня погорільці отримали гроші.

За словами Наталії Мостової, усі її односельці, які втратили житло, давно виїхали із села, знайшли собі нове житло. Жінка до останнього мала намір відбудувати свій дім з попелу. Але передумала.

– Я б з великим задоволенням відбудовувалася на своєму подвір'ї, якби  всі відбудовувалися і у нас було село таке, як раніше. Але зараз люди виїхали, село вимерло, людей майже немає. Тепер я бачу, що сенсу нема відбудовуватися. Вовки й лиси лізуть у сараї, крадуть курей, село починає дичавіти, – говорить жінка.

Тепер Наталія Мостова шукає нове житло. І разом з односельцями висловлює подяку усім, хто не залишився осторонь їхньої біди та допоміг.

 

Автор: Тамара Кіч