Представникам «ЛНР» та «ДНР», які допомагали росіянам на Харківщині, загрожує до 8 років в’язниці

18.11.2022 10:28 Область Online
Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура
Нещодавно Чугуївська окружна прокуратура Харківської області затвердила та направила до суду обвинувальні акти щодо двох чоловіків за фактом участі в діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України). Ними виявилися бойовики так званих «ЛНР» та «ДНР».

Як повідомляє прокуратура, одним з обвинувачених виявися 54-річний чоловік, який ще на початку війни рф проти України вступив до лав незаконного збройного формування «ЛНР» та увійшов до складу 4-го стрілецького батальйону 202-го стрілецького полку як радіотелеграфіст.

У березні він прибув до окупованого на той час села Грушівка Куп'янського району. Серед обов’язків чоловіка було чергування на блокпостах, перевірка документів у людей та інші незаконні дії, які були спрямовані на недопущення контролю ЗСУ над територією. Вже у травні бойовик перебазувався до села Чкаловське Чугуївського району, де займався налагодженням безперебійного радіозв'язку в селищі Чкаловське та селі Гракове.

Другий обвинувачений — 27-річний мешканець тимчасово окупованого міста Іловайськ Донецької області, який 22 лютого вступив до лав збройного формування так званої «ДНР». У травні чоловік прибув до села Юрченкове Чугуївського району, де вів спостереження за переміщенням ЗСУ та чергував на блокпостах. 

Наразі обидва чоловіки перебувають під вартою, а їхні справи розглядатимуть у Глобинському районному суді Полтавської області. 

Нагадаємо, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Юлія Гнатченко