Рятувальники розповіли про ситуацію на Харківщині станом на 28 серпня

28.08.2022 09:05 Область Online
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 7:00 28 серпня.

За добу з 27 по 28 серпня рятувальники  Харківського гарнізону ДСНС здійснили 58 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж — 44, у т. ч. 5 пожеж, спричинених військовими діями, 1 раз виїжджали на аварійно-рятувальні роботи, 5 — для надання допомоги населенню, комунальникам та поліції, 8 були інші виїзди.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Богодухівському (3), Чугуївському (1) та Ізюмському (1) районах області. 

О 15.07 унаслідок обстрілу горіла хвойна підстилка Жовтневого лісгоспу на площі 5 га, що неподалік с. Маяк Золочівської ОТГ Богодухівського району.  Від ДСНС залучалось дві одиниці техніки та 12 чоловік особового складу. О 19:50 пожежу було ліквідовано.

О 16.40 за адресою: Богодухівський р-н, смт Золочів, між вул. Маяковського та вул. Вознесенською, на відкритій території внаслідок обстрілу горіла трава на площі 20 га. Пожежу ліквідовано о 19.40. Від ДСНС залучалось дві одиниці техніки та 12 чоловік особового складу від 52-ї ДПРЧ. 
Також у результаті попадання снаряда сталося руйнування будинку по вул. Вознесенській. При проведенні пошуково-рятувальних робіт було виявлено під завалами будинку тіло власниці домоволодіння, жінки 1970 р. н. Пожежі не було. 

Вночі одна з ворожих ракет влучила неподалік недіючого дитячого табору, що в Харківському районі області. В результаті обстрілу частково пошкоджені три будівлі та підстанція закладу. Жертв та постраждалих немає. Пожежі не було.

За добу піротехніки ДСНС ліквідували 14 ворожих вибухонебезпечних предметів.

Автор: Інна Можейко