Харківщина станом на ранок 1 жовтня: основні події

01.10.2022 10:00 Область Online
Основні події Харківської області станом на ранок 1 жовтня.

За добу рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 31 оперативний виїзд, з яких вісім були для ліквідації пожеж, пов’язаних з веденням бойових дій. Такі пожежі трапилися у Чугуївському та Харківському районах. Горіли агропромислові об’єкти, п’ятиповерховий житловий будинок та господарча споруда.

Влучання ворожого снаряда трапилося в селі Стрілеча Липецької громади. На п’ятому поверсі п’ятиповерхового будинку горіло три квартири площею 100 квадратних метрів. Рятувальники ДСНС дуже швидко ліквідували пожежу.

Також були обстріляні райони населених пунктів Рідкодуб, Кучківка, Охримівка, Вільхуватка, Дворічна та інші.

Центр екстреної медичної допомоги повідомляє про двох госпіталізованих людей. В Ізюмському районі поранення отримала жінка 53 років, у Харківському – на розтяжці підірвався чоловік 39 років.

Піротехніки ДСНС за добу вилучили та знешкодили 816 вибухонебезпечних предметів.

Також працівники ДСНС продовжують забезпечувати життєві потреби мешканців нещодавно звільнених територій. Рятувальники з Балаклії, Куп’янська та Ізюма підвозили цистернами воду мешканцям відповідних громад. Усього люди отримали приблизно 30 тонн води, з яких 10 тонн була питна вода. Крім того, рятувальники Ізюмщини допомагали доправляти харчові продукти для мешканців сіл Оскіл та Вербівка.

Протягом доби у Балаклії завершили деблокування обладнання котельні, а також провели роботи з пошуку пошкоджень підземних електромагістралей.

В Ізюмі рятувальники провели роботи з розбору завалів на газорозподільній станції. У результаті цього вони забезпечили доступ газівникам до спеціального обладнання. Також розбирали завали триповерхової будівлі.

Автор: Олександр Манченко