Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 11 вересня

11.09.2022 10:45 Область Online
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на ранок 11 вересня.

Як повідомили  у ДСНС, за добу з 10 по 11 вересня рятувальники Харківського гарнізону здійснили 30 оперативних виїздів, з яких: 13 – на ліквідацію пожеж, у т. ч. 10 – спричинених військовими діями; 4 – на аварійно-рятувальні роботи; 6 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам; 1 – на ліквідацію наслідків ДТП; 6 були інші виїзди.

Пожежі, що виникли з причини ворожих обстрілів, виникли в Харківському (2), Чугуївському (2), по 1 в Ізюмському, Богодухівському та Куп'янському районах області, а також 3 у Холодногірському районі Харкова. Горіли об'єкти агропромислового комплексу, приватні маєтки, адміністративні будівлі, екосистеми.

Близько 18:30 ворог завдав потужного артилерійського удару по приватному сектору Холодногірського району Харкова. Рятувальники виїхали на виклики за трьома адресами. У двох випадках трапилися пожежі: горів приватний двоповерховий будинок та літня кухня, де постраждали 2 особи. За третьою адресою виявлено пошкодження, загиблу людину, пожежі не було. 8 оперативних підрозділів ДСНС боролися з цими пожежами. Під час роботи окупанти не припиняли обстріли. О 21:02 рятувальники ліквідували останній осередок вогню та вже за кілька хвилин виїхали на ліквідацію третьої пожежі в цьому районі.

Також ударам артилерії піддався і Шевченківський район Харкова. Снаряди також влучити у приватний сектор, пошкодивши  три домоволодіння. Обійшлося без пожеж.

За добу піротехніки ДСНС ліквідували 144 ворожі вибухонебезпечні предмети.

 

Автор: Інна Можейко

Теги: