Льодова арена та океанаріум: що будуватимуть на Харківщині у 2022 році

11.02.2022 18:03 Область Online
План "Великого будівництва" озвучили на Конгресі місцевих та регіональних влад, який відбувся 11 лютого в Харкові під головуванням Президента України.

Під час засідання Президії Конгресу також обговорювали реалізацію проєктів у Харківській області. 

Наразі відомо, що 33 об'єкти Харківщини увійшли до програми "Велике будівництво" у 2022 році. Серед них об'єкти у сфері медицини, освіти, спорту та дорожньої інфраструктури.

У цьому списку опинилися такі проєкти, як:

  • Реконструкція Журавлівського гідропарку;
  • Океанаріум;
  • Льодова арена;
  • Реконструкція обласних лікарень.

Читайте також: Обласних депутатів Харківщини скликають на сесію

Докладніше розповів про реалізацію проєктів, зокрема про "Зелений каркас", голова Харківської обласної державної адміністрації.

— Це масштабна реконструкція рекреаційної зони, яка розташована безпосередньо у місті Харкові. Вона передбачає об'єднання усіх паркових зон міста в одну мережу за допомогою зелених коридорів, пішохідних і велосипедних доріжок. 127 км — довжина всіх шляхів, 27 км "зелених вулиць", 76 км велодоріжок, 26 велопішохідних мостів. І реалізація цього дійсно унікального проєкту дозволить увійти Харкову в топ-100 найбільш комфортних міст у світі, — зазначив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що на засіданні Кабінету Міністрів України була прийнята низка кадрових змін у Харківській області. Наразі відомо, що було узгоджено звільнення голови Чугуївської районної державної адміністрації Харківської області. Ігор Волков перебуває на цій посаді з 15 квітня 2021 року.

Автор: Микита Гузенко