Ремонт дороги на Лозову: що зараз там відбувається. ФОТО

04.07.2019 14:30 Область Online
Фото:kharkivoda.gov.ua Фото:kharkivoda.gov.ua
На автошляху Харків – Мерефа – Лозова – Павлоград (Р-51) виконали половину запланованих робіт, а на об’їзній дорозі – 35 %.

Про це повідомила прес-служба Харківської обласної державної адміністрації. Загалом цього року заплановано відновити 76 км траси Мерефа – Лозова – Павлоград, а також побудувати об’їзну дорогу для Лозової. 

Зараз дорожники виконують низку робіт на різних ділянках шляху: вкладають 20-сантиметрову основу, там, де вона вже є, – асфальтують, облаштовують узбіччя. Паралельно продовжується фрезерування старого покриття, зокрема, поряд із Краснопавлівкою Лозівського району. Біля самої Лозової розгорнулися будівельні роботи. Тут коштом Дорожнього фонду Харківської області створюють першу за часів незалежності України нову місцеву дорогу – в об’їзд міста.

Як розповів директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко, будівництво цієї дороги дозволить розвантажити рух у Лозовій.

 – Зараз весь транзитний великоваговий транспорт іде центром міста – біля шкіл, дитячих садків тощо. Інтенсивність руху складає більше ніж 3000 автомобілів на добу. Загальна ділянка нового будівництва складає 1,6 км. При цьому містом транспорт зараз проїжджає майже на 8 км більше. Тобто водії зможуть зекономити час. Зараз будівельні роботи виконані на 35 % – відсипана глина, знятий шар ґрунту. На наступному тижні підрядник розпочне роботи з відсипання основи з піску та щебеню, – пояснив Ігор Турченко.



За інформацією заступника начальника з розвитку доріг Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергія Пляки, наразі на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград виконано близько половини всіх запланованих на цей рік робіт.

 – Ми запланували цього року, виходячи з обсягу фінансування, повністю відновити ділянку до міста Лозова. З урахуванням робіт, які були виконані в минулому та позаминулому роках, це 107 кілометрів загалом. Ще 5 км відремонтуємо за містом Лозова – до села Іванівка. Крім того, виконуються ремонти чотирьох штучних споруд (мостів та шляхопроводів), – повідомив Сергій Пляка.

У ХОДА запевнили, що роботи йдуть за графіком і максимальними темпами. Вони фінансуются з держбюджету.

«Протягом 2017-2018 років на трасі відремонтували 35,9 кілометра покриття – найбільш зруйновані ділянки в Зміївському, Первомайському та Лозівському районах. Нині – це перші глобальні ремонтні роботи, які проводять на дорозі в Лозову з часу її будівництва – тобто за останні майже 50 років», ідеться у повідомленні ХОДА.

Читайте також: На Харківщині загорілося поле з пшеницею