Росіяни завдають ударів по Харківщині: за добу поранено шестеро осіб

03.09.2022 10:00 Область Online
Російські окупанти здійснили масовані обстріли Харкова та населених пунктів Харківської області. У Дергачівській громаді через бомбардування ворога здійнялося п’ять пожеж.

Про це повідомляють начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов та головне управління ДСНС у Харківській області.

Вночі російські війська завдали ударів із зенітно-ракетної системи С-300, яка перебудована для обстрілів наземних цілей, по Новобаварському району Харкова. Ракета влучила поруч зі школою. У закладі освіти ударною хвилею вибило вікна, а також пошкодило будинок, який розміщується поруч. Постраждалих немає.

Працівники ДСНС у Харківській області проводили рятувальні роботи на зруйнованій будівлі Будинку друку в Немишлянському районі Харкова.

В області росіяни обстрілювали Харківський, Ізюмський, Богодухівський та Чугуївський райони.

У Харківському районі постраждали троє осіб. Медики госпіталізували з пораненнями жінку 62 років і чоловіків 63 та 48 років. Найбільше постраждала внаслідок обстрілів Дергачівська громада. Тут після російських бомбардувань виникло п’ять пожеж із семи, що трапилися за добу. У місті Дергачі горів гараж, господарча споруда, літня кухня, два навіси та легковий автомобіль на площі 100 квадратних метрів. Також постраждала Циркунівська громада, де виникла пожежа у приватних домоволодіннях.

У Богодухівському районі через обстріли також горіли приватні будинки та господарчі споруди. Госпіталізували 46-річного чоловіка. Найбільші пожежі Золочівської громади трапилися у приватних маєтках у селищі Золочів, де горіли житловий будинок, господарча споруда та гараж на площі 135 квадратних метрів.

В Ізюмському районі поранення отримали двоє чоловіків 52 та 32 років. Їх стан середній.

Усього за добу піротехніки ДСНС ліквідували 13 ворожих боєприпасів.

Автор: Олександр Манченко