РСЗВ «Ураган», САУ «Піон» та С-300: які населені пункти Харківщини зазнали серйозних атак

18.03.2024 10:55 Область Online

Короткий дайджест про наслідки російських обстрілів у Харківській області протягом 17-18 березня 2024 року.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова та начальника ГУ Нацполіції на Харківщині Володимира Тимошка.

  • 18 березня 7:10 – росіяни атакували село Новоосинове Куп'янського району. Поранення отримав 62-річний чоловік.
  • 17 березня 23:30 на пожежну частину у селищі Білий Колодязь Чугуївського району було скинуто КАБ. Унаслідок удару пошкоджень зазнала сама будівля, а також 4 пожежно-рятувальні автомобілі. Поранення отримав 29-річний рятувальник, без госпіталізації.
  • Близько 15:30 – місто Вовчанськ Чугуївського району зазнало артобстрілу. На місці влучання сталася пожежа: горіли дах приватного будинку, гараж, господарчі споруди та два автомобілі. Поранення отримав 72-річний місцевий житель. За даними начальника ГУ Нацполіції, місто зазнало ударів керованими авіабомбами. В результаті атаки було зруйновано житловий будинок та пошкоджено щонайменше 6 приватних домоволодінь. У двох будинках виникли пожежі.
  • 14:39 – унаслідок удару дроном-камікадзе у Куп'янську пошкоджено будівлі приватного підприємства.
  • З 9:30 до 10:40 ворог ударив по селищу Ківшарівка Куп'янського району з РСЗВ «Ураган» калібру 220 мм та САУ «Піон» калібру 203 мм. Пошкоджено місцевий ліцей, а у 5 багатоквартирних будинках пошкоджено скління вікон. За даними ХОВА, вікна було вибито у двох закладах освіти.
    Постраждала 62-річна жінка, яка мала гостру реакцію на стрес. Без госпіталізації.
  •  9:15 під ударом із РСЗВ С-300 опинилося село Бугаївка Чугуївського району. Пошкоджено одноповерхову будівлю разом із прилеглими до неї (тимчасовий пункт розташування ШМД, колишня будівля сільської ради). Поранення отримали двоє працівників бригади екстреної медичної допомоги, чоловіки віком 36 та 56 років. Обидва госпіталізовані до обласного центру в стані середньої тяжкості.
  • 9:15 – росіяни скинули КАБ-250 на околиці селища Золочів Богодухівського району. Пошкоджено 1 приватний будинок.
Автор: Анна Хливнюк