Село на Харківщині бореться за перемогу у всеукраїнському конкурсі

24.06.2019 12:10 Область Online
Цього року серед учасників IV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019» опинилося село Скрипаї Зміївського району.

Всього на конкурс свої бізнес-плани подало 115 сіл України з усіх її областей. Село-переможець отримає 100 тисяч гривень на реалізацію бізнес-проекту.

Редакція AgroPortal.ua, яка є співорганізатором конкурсу, вже вибрала 20-ку кращих заявок за допомогою оціночної шкали. Серед кращих —  село Скрипаї.

Бізнес-план місцевих жителів стосується будівництва та облаштування двох майданчиків для збирання та сортування ТПВ, адже однією з головних екологічних проблем у селі є велика кількість сміття, яке забруднює навколишнє природне середовище.

Сума загальних витрат проекту майже 120 тисяч гривень. Суму виграшу буде витрачено на будівництво залізобетонного майданчика та навісу зі сталевого профілю з накриттям та бортами з профільного листа для захисту сміттєвих баків (два баки, 63 508 гривень), накриті контейнери для сортування сміття (6 контейнерів, 32 400 гривень), контейнер для органіки (1 контейнер, 4 092 гривні). Час реалізації проекту — 1 місяць.

Проголосувати за бізнес-план села можна тут.

Онлайн-голосування за бізнес-плани сіл триватиме на сайті AgroPortal.ua до 17 липня (включно). Таким чином визначаться 10 півфіналістів конкурсу.

Читайте також: Під Харковом будують спортивний комплекс

18 липня по 31 липня члени Експертної ради відберуть 5 фіналістів, які пройдуть у III етап конкурсу — фінал.

Конкурс проходить за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Посольства Королівства Нідерланди в Україні та компаній-партнерів.