Село у Харківській області змагається за свій бізнес-план у всеукраїнському конкурсі

16.07.2018 16:26 Область Online
Фото: Галина Гожа Фото: Галина Гожа
16 липня стартував завершальний етап ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018». У списку фіналістів — село Новомиколаївка Шевченківського району.

Ініціативна група Новомиколаївки мріє розвивати на території рідного села зелений туризм. У планах місцевих жителів — облаштувати в лісі канатний парк, придбати для активного туризму велосипеди, гумовий човен, риболовні снасті, рюкзаки та інше спорядження, необхідне в походах. Окрім цього, мріє ініціативна група причепурити й центр села та відкрити майданчик відпочинку, на якому облаштують фонтан, лави, тротуари, освітлення та клумби.

Читайте також: Повірити у свою неймовірність: селяни Харківщини взялися розвивати зелений туризм

Для цього селяни написали власний бізнес-план та подались на всеукраїнський конкурс, аби знайти кошти. Завдяки активності жителів, ідея дійшла до фіналу.

На завершальному етапі підтримати земляків можна в онлайн-голосуванні, яке триватиме до 16 серпня включно.

Проголосувати за Новомиколаївку можна тут.

Паралельно з онлайн-голосуванням кожен член експертної ради оцінюватиме села-конкурсанти. Під час підрахунку результатів бали онлайн-голосування та оцінки експертної ради буде зведено до єдиної 50-бальної шкали. Відповідно, максимальний бал для кожного села-конкурсанта за результатами онлайн-голосування — 50, експертної ради — 50. Максимальний бал — 100.

З 16 по 23 серпня редакція AgroPortal.ua зведе воєдино всі оцінки та 24 серпня оголосять переможців, дату і місце нагородження.

У разі перемоги громада Новомиколаївки може отримати грошову винагороду на реалізацію своїх ідей. Так, за перше місце призовий фонд складає 100 тисяч гривень, за друге та третє – по 25 тисяч гривень.

Також представник села – переможця конкурсу отримає унікальну можливість від проекту  «Німецько-український агрополітичний діалог» відвідати восени цього року Німеччину з метою обміну досвідом щодо розвитку державного управління та коопераційного самоврядування в Німеччині.
Крім того, одне з 10 сіл-фіналістів отримає в подарунок від Посольства Королівства Нідерланди в Україні клумбу з тюльпанів, що дозволить селу стати ще привабливішим.


Нагадаємо, конкурс проходить за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», Асоціації об’єднаних територіальних громад України, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, компанії «Бейкер Тіллі Україна», а також представників Європейського Союзу – Посольства Франції в Україні, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, проекту «Німецько-український агрополітичний діалог».