Сергій Чернов: Лозівська громада залучила понад 5 мільйонів гривень на свої мініпроєкти

31.08.2020 17:00 Область Online
Фото: Харківська обласна рада Фото: Харківська обласна рада
Загалом цього року Лозівська ОТГ подавала на обласний конкурс «Разом в майбутнє» 64 мініпроєкти, виграли 20 з них. Серед переможців – Панютинський дитсадок і Лозівська дитяча школа мистецтв, які сьогодні презентували свої вже реалізовані мініпроєкти.

Завдяки перемозі в обласному конкурсі розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» у Панютинському дитячому яслах-садку № 2 цьогоріч зробили комфортним вхід до закладу: виконали ремонт цоколю та заміну цокольного покриття (200 м2), капітальний ремонт сходів з улаштуванням пандуса для відвідувачів і дітей з обмеженими фізичними можливостями. Біля центрального входу будівлі встановили металеву огорожу. 

Як розповіла директорка дитячого садка Інна Добродур, у закладі функціонує п’ять різновікових груп, які відвідують 105 вихованців. На всі ремонтні роботи загалом пішло 277 тисяч гривень: відповідно до умов конкурсу «Разом в майбутнє», половину цієї суми виділили з обласного бюджету, ще 123,5 тисячі гривень надала Лозівська міська ОТГ та майже 15 тисяч гривень склав внесок конкурсанта.

Також директорка повідомила, що це вже другий мініпроєкт, що реалізується у закладі – у 2016 році в рамках конкурсу було відремонтовано вентиляційну систему та оздоблено харчоблок.

Другим реалізованим цього року мініпроєктом в ОТГ став Сучасний інноваційний простір у Лозівській дитячій школі мистецтв № 1. Завдяки перемозі в обласному конкурсі тут створено сучасний комп’ютерний клас на десять робочих місць із мультимедійним обладнанням. Окрім того, було виконано поточний ремонт приміщення із заміною вікон на енергозберігаючі, встановлено нову електропроводку та корпусні меблі. У школі мистецтв говорять, що відтепер вони мають можливість проводити концерти, вебінари тощо.

Вартість мініпроєкту склала 366,5 тисячі гривень, з яких половину – 146,8 тисячі гривень – традиційно профінансовано з обласного бюджету. Ще 205 тисяч гривень виділили з бюджету Лозівської ОТГ, решту – 14,6 тисячі гривень вніс конкурсант.

З успішним втіленням двох перших мініпроєктів, що перемогли цього року в «Разом в майбутнє», Лозівську громаду привітав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

– Лозівська ОТГ – найбільша громада, тому, звичайно, й конкуренція між конкурсантами за участь у мініпроєктах теж велика. Але ініціативні групи Лозівської дитячої школи мистецтв та Панютинського дитячого садка довели, що й за високого попиту – 64 мініпроєкти від лозівської громади – їх ініціативи отримали велику підтримку та стали в числі двадцяти проєктів-переможців. Цього року на Лозівщині в рамках конкурсу «Разом в майбутнє» вдалося залучити кошти на загальну суму приблизно 5,3 мільйона гривень. Вітаю з успішним впровадженням мініпроєктів. Ваше завзяття обов’язково стане прикладом для інших населених пунктів Слобожанщини, – сказав Сергій Чернов.

Голова обласної ради побажав лозівчанам не зупинятися на досягнутому, а також активно брати участь у наступних більш масштабних конкурсах, які готує керівництво області, бо попереду ще багато значимих справ для всього краю.