Що відбувається на військовому полігоні під Чугуєвом

16.09.2019 15:01 Область Online
Фото: Чугуївська міська рада Фото: Чугуївська міська рада
Ситуація на полігоні більше не загрожує здоров’ю мешканців навколишніх населених пунктів.

Про це повідомили у Чугуївській міськраді. За інформацією начальника Чугуївського РВ ГУ ДСНС України в Харківській області Володимира Назаренка, всі осередки пожежі загасили, окрім одного, розташованого у важкодоступному місці та небезпечного великою кількістю боєприпасів.

Дану ділянку огороджено захисною протипожежною мінералізованою смугою. Наразі відкритого горіння немає, загрози подальшого розповсюдження вогню також немає. На полігоні чергують пожежні наряди 92-ї та 54-ї бригад.

Рятувальники попереджають, що пожежонебезпечний період триває, закликають жителів не провокувати пожежі на відкритих територіях та звертають увагу на невтішну статистику.

У Чугуївському районі в середньому трапляється п’ять пожеж на добу, переважно в екосистемах. Так, 13 вересня чугуївські вогнеборці гасили пожежу поблизу урочища Фігуровка, яка стала причиною задимлення міста.

Повідомлення про загоряння надійшло близько п’ятої години вечора. Вогнем було охоплено площу в 2 гектари, горів очерет та суха рослинність. О 23 годині пожежу було ліквідовано. Ймовірною причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

Читайте також: У місті під Харковом запрацювала система відеоспостереження

Автор: Марина Проценко