Школярам Близнюківщини проводять уроки на вулиці - Фото

18.09.2020 15:53 Область Online
Уроки у шкільному подвір'ї вирішили організувати у Верхньосамарській школі в Близнюківському районі. Поза стінами класу навчаються як молодші, так і старші школярі.

Вивчають історію, влаштовують літературні читання і навіть танцюють та співають. Усім цим учні Верхньосамарської школи займаються не у звичайних класах, а на свіжому повітрі. Для цього у шкільне подвір'я винесли парти для молодших школярів. А старші полюбили займатися у красивій альтанці.

 

Фото Сергія Хрипченка

За словами директора школи Сергія Хрипченка, такі уроки рекомендовані для початкової школи за концепцією "Нової української школи". Крім того, уроки на свіжому повітрі стали проводити у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Читайте такожТретина бюджету – на освіту: як оновлюються ліцеї Циркунівської громади

- Поки є гарна погода, ми проводимо окремі уроки на свіжому повітрі. Ми поставили виносні дошки й парти. На вихідні їх заносимо в приміщення, - говорить директор.

 

Також на вулиці є стаціонарні стільці та лавки, які використовують для уроків. В першу чергу на вулиці займаються учні першого-третього класів. Та й старшим школярам такі заняття цікаві і корисні. На уроки просто неба в шкільному розкладі навіть утворилась черга.

- Наприклад, там проводили образотворче мистецтво у п'ятому класі, музику. Та й взагалі, навіть математика може проводитись у початковій школі на свіжому повітрі. Можна рахувати, наприклад, дерева, для цього необов'язково за партами сидіти, - зауважує директор. - Діти із задоволенням ідуть на вулицю. Ми спеціально не розписували по розкладу хто де буде займатися, але між собою учителі домовляються, і навіть є конкуренція, щоб зайняти ці місця.

 

Урок у початковій школі. Фото Сергія Хрипченка

 - У мене були уроки в старших класах. Це був читацький практикум, - розповідає учителька української мови й літератури Світлана Хрипченко. -  Ми домовлялися з учнями, що вони підготують художні тексти для читання. І ми виходили на вулицю, сідали в альтанці за круглим столом. При цьому, оскільки в класі усього семеро учнів, ми змогли дотримуватись дистанції. Вони читали, коментували свій вибір, спілкувались. Було прекрасно, враження дуже гарні. Мені сподобалось, і діти були задоволені. А з учнями шостого класу вивчали веснянки, і таночок виконали на цьому уроці. Було дуже гарно.

 У школі навчається сто учнів. За словами директора, уроки на свіжому повітрі проводитимуть, поки дозволятиме погода. Крім того, у школі є стадіон, на якому проводяться уроки фізкультури.

Автор: Тамара Кіч

Теги: