Сучасна амбулаторія з’явилася в селі під Харковом

09.11.2018 09:10 Область Online
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Медичний заклад у Будах відкрили після капітального ремонту.

Амбулаторія обслуговує чотири села Харківського району: Буди, Березівку, Бистре та Бідряги. Загалом – близько 8 тисяч жителів. Йдеться на сайті ХОДА.

Ремонт у Будянській медичній амбулаторії тривав майже два роки. За цей час, за словами головного лікаря ЦПМД № 1 Олексія Болгова, заклад повністю відновили. В амбулаторії, яка до цього 40 років не ремонтувалася, проведено заміну покрівлі, капітальні ремонти систем електро- та водопостачання, водовідведення, теплопостачання, заміну вікон, утеплення фасаду, капітальний ремонт внутрішніх приміщень.
Також оновлено оснащення амбулаторії: придбано електрокардіографи, сухожарову шафу, тонометри, пульсоксиметри, діагностичні набори, ваги для дорослих та немовлят, доплер, центрифуги та інші прилади, закуплено нові меблі.

За словами заступника голови ХОДА Михайла Черняка, загалом протягом останніх двох років на ремонти амбулаторій та центральної районної лікарні Харківського району було спрямовано понад 14 млн гривень, придбано медичне обладнання та комп’ютерну техніку на 8,7 млн гривень, закуплено шість службових автомобілів.

— Такого великого обсягу робіт у сфері охорони здоров’я як району, так і області в цілому не проводилося ніколи. Загалом у цьому році на ремонти і реконструкції медичних закладів по області з різних джерел заплановано спрямувати понад 600 млн грн. Також великі кошти виділено на нове обладнання, — зазначив Михайло Черняк під час робочої поїздки до Харківського району.

Під час відкриття відремонтованої амбулаторії Михайло Черняк передав закладу новий повнопривідний автомобіль для роботи сімейних лікарів.

Читайте також: Губернаторка Харківської області обійняла європейську посаду

Андрій Соха