У школах Красноградщини відремонтували їдальню та медичний кабінет

13.11.2020 11:14 Область Online
Фото oblrada.kharkov.ua Фото oblrada.kharkov.ua
У навчальних та позашкільних закладах Красноградського району відремонтували їдальню і ганок, оновили медичний кабінет, а ще створили комфортні умови для дітей з особливими освітніми потребами.

На Красноградщині презентовані чотири мініпроєкти, які впровадили ініціативні групи завдяки участі в обласному конкурсі розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

Усі учасники отримали відповідні сертифікати та логотипи конкурсу від голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, що засвідчують оперативне та якісне завершення всіх обсягів робіт, передбачених проєктними заявками.

Так, у Красноградській школі імені О. І. Копиленка оновили медичний кабінет. У ньому провели капітальний ремонт та придбали необхідне медичне устаткування. За словами директора школи Ірини Шкуть, у закладі навчається понад 600 учнів, і надання належної медичної допомоги, а також регулярне проведення профілактичних медичних оглядів у період пандемії у фокусі уваги. Тепер  діти мають можливість отримати першу консультацію висококваліфікованого фахівця.

Успішно реалізований мініпроєкт представила й ініціативна група Красноградського районного центру дитячої та юнацької творчості, а саме капітально відремонтоване навчальне приміщення для організації інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Здобуватимуть дошкільну та загальну середню освіту тут як місцеві жителі, так і мешканці об’єднаних громад. Директор Центру Тетяна Вихристюк повідомила, що приміщення для розвитку дітей з особливими освітніми потребами перетворено відповідно до вимог "Нової української школи" на сучасне і естетичне середовище. Тут фахівці Центру навчатимуть діток, ураховуючи психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, надаватимуть психолого-педагогічні, корекційно-розвиткові послуги та системний кваліфікований супровід.

У рамках обласного конкурсу «Разом в майбутнє» повністю відремонтували центральний ганок і облаштували подвір’я Красноградського багатопрофільного ліцею.

А також у Березівській школі капітально відремонтували внутрішні приміщення харчоблока та залу для прийому їжі, завдяки чому створили комфортні умови для учнів закладу.

Бюджет реалізації кожного мініпроєкту склав майже 300 тисяч гривень, з них обов’язкове співфінансування коштом обласного бюджету складає 50 % від загальної вартості проєкту.

Довідка "СК"

За час конкурсу «Разом в майбутнє» Красноградська громада подала до участі 237 мініпроєктів, з яких перемогу отримали 100 на загальну суму 20,9 мільйона гривень, співфінансування з обласного бюджету склало 10,2 мільйона гривень. У тому числі, у 2020 році було подано 23 мініпроєкти, серед них 14 проєктів-переможців на 4 мільйони гривень.

 

Автор: Тамара Кіч