Сутичка в сесійній залі: в Ізюмі побилися депутати міської ради – ФОТО, ВІДЕО

27.01.2021 13:58 Ізюм
Фото: Фейсбук/Григорій Донець-Захаржевський Фото: Фейсбук/Григорій Донець-Захаржевський
Під час 7 чергової сесії Ізюмської міської ради Харківської області побилися два депутати, після чого одному з них знадобилася допомога медиків.

Вчора, 26 січня, відбулася чергова сесія Ізюмської міської ради, на якій було розглянуто близько 70 питань – бюджетних, майнових, земельних та пов’язаних зі створенням органів самоорганізації населення. Та сесія запам’яталася не кількістю розглянутих питань (це була не найдовша сесія, наприклад, пленарне засідання 24 грудня 2020 року завершилося близько 2-ї години ночі. – Авт.), а бійкою між депутатами – Денисом Штейманом («Опозиційна платформи — За життя») та Анатолієм Жидковим («Нові обличчя»). За сутичкою спостерігали не тільки народні обранці, але й глядачі, була онлайн-трансляція пленарного засідання.

Від початку сесії Денис Штейман кричав з місця, бо не погоджувався з міським головою Валерієм Марченком. Мер кілька разів робив зауваження депутату, намагався його заспокоїти. Взагалі, градус напруги у сесійній залі був підвищений.

– Конфлікт стався перед перервою, десь об 11.45, ж- розповів «СК» секретар Ізюмської міської ради Костянтин Петров. – Депутат Денис Штейман упродовж сесії провокував інших депутатів. Він постійно переходив на особистості. Якщо цитувати: «Ти – дебіл», «Ти – клоун» тощо. Міський голова постійно робив зауваження, закликав до спокою у залі. Однак Штейман був невгамовний. Він підбіг до помічниці міського голови, яка вела відеофіксацію сесії, та почав казати: «Не знімайте мене, я забороняю…». Після чого схопив її за ніс та порвав маску. Я викликав поліцейських до зали. Буквально через кілька хвилин після цього інциденту у залі сталася сутичка між Штейманом та Жидковим.

Денис Штейман підійшов впритул з телефоном у руці до Анатолія Жидкова. За словами секретаря міської ради, при цьому депутат від ОПЗЖ ображав депутаток, які сиділи поруч з Жидковим. Штейман зачепив обличчя останнього телефоном, після чого й почалася сутичка. Рознімав депутатів мер та інші народні обранці, потім підключилася поліція. Після бійки Штейман нецензурно лаявся у бік опонента. Все це потрапило у ефір.

Після сутички Анатолію Жидкову знадобилася допомога медиків, його на «швидкій» доставили в міську лікарню.

Пленарне засідання продовжилося після двохгодинної перерви. Під час роботи у сесійній залі Денис Штейман продовжував сваритися з колегами.

– Це перша каденція депутата Штеймана. І на кожній сесії він веде себе зухвало. У першу чергу, оцінку його діям нехай дають  виборці. На мою думку, така поведінка зовсім неприпустима. Денис Штейман не раз ображав депутатів, і, наскільки мені відомо, є вже позови до суду з боку інших депутатів та посадових осіб, – зазначив Костянтин Петров.

Як повідомили у «главку» обласної поліції, після бійки в Ізюмській міській раді до районної поліції надійшли дві заяви. Слідство відкрило два кримінальні провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (легкі тілесні ушкодження).

Читайте також: Земельний скандал у Боровій: «Завтра прокинемося, а паїв у нас немає?»

Автор: Андрій Соха