Опалення на Куп’янщині обіцяють дати до кінця тижня

19.11.2020 13:48 Область Online
Місцеві тепловики уклали договір з НАК "Нафтогаз" на постачання газу.

17 листопада Куп’янські теплопостачальні підприємства  — КП «Обласний інформаційно-технічний центр» та КП КМР «Куп’янськтеплоенерго» — уклали з НАК «Нафтогаз України» договори на постачання газу. Остаточні формальні процедури погодження документів було завершено вчора, 18 листопада.

Як пояснили у прес-службі Нафтогазу, затримка виникла через те, що місцеві комунальні підприємства до останнього часу відмовлялися надати Нафтогазу документи, необхідні для укладення договорів на газопостачання відповідно до ст. 22 ЗУ «Про теплопостачання» щодо правонаступництва за борговими зобов’язаннями.

Загалом ідеться про борги у розмірі 118,3 млн грн. Без врегулювання цієї ситуації Нафтогаз юридично не міг підписати договори про постачання газу з підприємствами.

Тим часом соціальну сферу підприємство підключило завдяки газу, купленому у іншого трейдера. Населення та решту інфраструктури теплопостачальник має підключити поступово до кінця тижня.

Як розповіла мешканка Курилівки Алла Герасименко, учора, 18 листопада, до будинків почало надходити тепло. В помешканнях було 13 градусів, а сьогодні уже +17. Ще холодно у квартирах у Ківшарівці та Куп’янську-Вузловому. За інформацією Куп’янської міськради, запуск тепла почали, але є пориви на тепломережах у Куп’янську і Ківшарівці, які наразі усувають.

Автор: Тамара Кіч