Три громади Харківської області опинилися у «червоній» зоні карантину

29.03.2021 13:02 Область Online
Фото novyny.24tv.ua Фото novyny.24tv.ua
Станом на 29 березня у трьох громадах Харківської області посилили карантинні обмеження.

З 29 березня на території  Лозівської територіальної громади почали діяти обмеження «червоного» рівня. Про це повідомили на сайті Лозівської міської ради. Це рішення прийняли на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ще 26 березня через погіршення епідемічної ситуації на території Лозівської міської територіальної громади. 

«Червона» зона діятиме 14 днів до перегляду рівня епіднебезпеки, а її зміна залежить від кількості хворих у громаді.

За словами Любові Махоти, директорки Харківського обласного лабораторного центру, карантинні обмеження «червоної» зони також наразі діють ще у двох громадах області – Шевченківській та Вовчанській. Загалом «червона» зона вводиться, якщо є перевищення за 5 показниками, але окремі територіальні громади  можуть вводити карантинні обмеження «червоної» зони, якщо на їх території протягом тижня є перевищення двох показників для визначення регіонів зі значним поширенням коронавірусної інфекції – більше 70 нових випадків та перевищення показників більше ніж на 50 %. 

За даними МОЗУ, станом на 29 березня Харківська область наразі залишається у «помаранчевій» зоні карантину. Крім Харківщини, там знаходяться ще 12 областей України. У «червоній» зоні – 10 регіонів та місто Київ, у «жовтій» – лише одна, Херсонська область.