Три об’єднані громади планують створити в Куп’янському районі

31.05.2019 09:00 Область Online
Фото: silahromad.com.ua Фото: silahromad.com.ua
Відповідні зміни до Перспективного плану формування територій громад Харківщини внесли обласні депутати.

Під час пленарного засідання ХХ сесії облради було внесено зміни до Перспективного плану. Затверджені зміни дадуть змогу формувати самодостатні територіальні громади, які матимуть відповідні матеріальні та фінансові ресурси, територію та об'єкти соціальної інфраструктури, необхідні для ефективного виконання покладених на них завдань та функцій.

Так, відповідно до прийнятого рішення Куп’янський район доповнюється трьома об’єднаними територіальними громадами — Кіндрашівською сільською, Петропавлівською сільською та Курилівською сільською. Також внесені відповідні зміни до складу Куп’янської ОТГ— Куп’янська міська рада, Куп’янськ-Вузлова селищна рада, Осинівська та Пристінська сільські ради.

Окрім Куп’янщини, Перспективний план змінено ще у Валківському та Красноградському районах. На території Валківського району всі громади об’єднають в міську ОТГ. А до складу Красноградської міської ОТГ віднесено територіальні громади Хрестищенської, Миколо-Комишуватської та Кирилівської сільських рад.

— Ми сьогодні вносили зміни у Перспективний план, який раніше затверджували. Сьогодні він коригується за ініціативою територіальних громад і районних робочих груп, з урахуванням уже пройденого шляху проведення реформи децентралізації на території Харківської області. Всі ініціативи, які надходять до ХОДА та обласної ради, ми підтримуємо, голосуємо за них, вносимо корективи і таким чином створюємо умови для об’єднавчих процесів, але це справа людей на місцях, — прокоментував прийняті зміни голова Харківської облради Сергій Чернов.

Читайте також: Сахновщині пригрозили перевірками через борги освітянам

Андрій Соха