Три райони Харківської області отримають нові «швидкі»

13.07.2021 14:30 Область Online
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Нові машини швидкої допомоги з'являться в Ізюмському, Чугуївському та Харківському районах. Про це 13 липня повідомили в Харківській ОДА.

13 липня Харківська область отримала останню партію нових карет «швидкої». Як повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Максим Хаустов, обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав три автівки Volkswagen Crafter, які поїдуть в Ізюмський, Чугуївський та Харківський райони. Це остання партія карет «швидкої», що були закуплені МОЗом. Загалом область отримала 24 «швидкі».

– Це повнопривідні машини, що дуже важливо для обслуговування в районах області, де в сільській місцевості можуть бути проблеми з дорогами взимку. Машини належать до категорії B, повністю обладнані всім необхідним, – наголосив Максим Хаустов.

Узагалі автопарк Центру екстреної невідкладної допомоги та медицини катастроф цьогоріч на 84 автівки. 60 «швидких» закупили за гроші НСЗУ та 24 придбав МОЗ. За словами очільника Центру Віктора Забашти, це дозволило повністю відмовитися від оренди «швидких» у районних лікарнях. До сьогодні в ЦРЛ Центр орендував УАЗи та ГАЗелі.

Автор: Андрій Соха