У Балаклії під час утилізації боєприпасів постраждали військові. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

15.11.2019 20:40 Область Online
Фото: ЗСУ Фото: ЗСУ
Сьогодні, 15 листопада, о 15:20 до лікарні було оперативно доставлено четверо військовослужбовців Центральної артилерійської бази.

Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, поранення військовослужбовці отримали на території військової частини під час утилізації залишків боєприпасів та їх елементів, які не можна транспортувати.

"Пораненим військовослужбовцям оперативно надається фахова медична допомога у повному обсязі в медичних закладах. Для забезпечення безпеки проведення утилізації був задіяний черговий пожежний підрозділ військової частини", – повідомили в Генштабі.

Також за даними військових, сьогодні на території військового полігона пролунало близько 20 вибухів.

"Місцевим мешканцям та об’єктам інфраструктури нічого не загрожує. Сховища боєприпасів у безпеці", – додали у ЗСУ.

ОНОВЛЕНО

Станом на 16.30 у Генеральному штабі ЗСУ підтвердили інформацію про загибель двох військових саперів. Четверо військовослужбовців ЗС України, про яких повідомлялось раніше, перебувають у медичних закладах. За уточненою інформацією медиків, троє з поранених – у важкому стані, один – середньої важкості. 

ОНОВЛЕНО

За даними Харківської міської ради на 17.20, трьох постраждалих доставили у Харківську міську лікарню невідкладної медичної допомоги. Усі поранені – чоловіки від 20 до 30 років. Один має опік до 60 % тіла і перелом руки, другий – опік до 20 % тіла, третій попередньо має тільки переломи. Тривають обстеження медиками і надання допомоги. 

ОНОВЛЕНО

Станом на 19.30 у Генштабі ЗСУ повідомили про збільшення кількості потерпілих саперів. За даними штабу, під час утилізації боєприпасів постраждало п’ятеро військовослужбовців: один – у важкому стані; один – середнього ступеня важкості; троє – легкого ступеня важкості.
Також стало відомо, що слідчі ДБР кваліфікували подію як недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу).

ОНОВЛЕНО

Командувач Сил логістики ЗС України генерал-лейтенант Олег Вишнівський станом на 16 листопада коментує, що ні загорань, ні задимлень на військовому арсеналі не спостерігається. Нині це безпечне місце перебування.

Читайте також: У чотирьох районах Харківщини — проблеми з опаленням. Коли з’явиться тепло

Автор: Олена Загребельна

Теги: