У Близнюках обіцяють відремонтувати лікарню

22.11.2018 11:45 Область Online
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Також наступного року в селищі планують відкрити дитячий садок.

Наступного року у Близнюках має розпочатися капітальний ремонт центральної районної лікарні. Як повідомляється на офіційному сайті ХОДА, уже розроблено комплексний проект реконструкції цієї ЦРЛ, і він пройшов державну експертизу. Наступного року коштом Державного фонду регіонального розвитку мають розпочатися ремонтні роботи. За інформацією голови Близнюківської РДА Анатолія Калашника, районний бюджет також братиме участь у фінансуванні майбутньої реконструкції медкомплексу.

Головний лікар Близнюківської ЦРЛ Лариса Полікова повідомила, що ремонт необхідно провести в терапевтичному, неврологічному, гінекологічному, дитячому, поліклінічному, лабораторному відділеннях. Проект передбачає також реконструкцію кухні та первинного медичного центру.

Минулого року в медзакладі вже велися ремонтні роботи. Коштом місцевого та обласного бюджетів у лікарні відремонтували приміщення інфекційного та хірургічного відділень.

Також у Близнюках наступного року відкриють дитсадок. Для цього, нагадаємо, у райцентрі реконструюють будівлю колишнього банку «Україна». У селищі в черзі на відвідування садка перебувають 60 дітей – дві наявні дошкільні установи перевантажені. Новий заклад забезпечить 150 місць.

Роботи в будівлі виконано на 80 %. Тут забезпечено автономне теплопостачання – котельня на альтернативному паливі. Наразі завершується монтаж системи вентиляції, енергопостачання, уже подано тепло, у приміщенні йдуть оздоблювальні роботи.

За словами Близнюківського селищного голови Геннадія Короля, ремонт фінансується з трьох бюджетів – державного, обласного та місцевого.

Читайте також: Замість котловану – памп-парк. У Боровій створюють екстремальну велотрасу.Фото