У чотирьох районах Харківської області виявили нових хворих: що відомо

16.04.2020 14:10 COVID-19
За останню добу COVID-19 зафіксували у жителів Харкова, Зміївського, Красноградського, Лозівського та Валківського районів.

За даними ХОДА, кількість інфікованих на COVID-19 збільшилася до 40 осіб, 15 з яких додалися за останню добу.

Харків

Більшість хворих зареєстрували в обласному центрі. Тут за останню добу коронавірус підтвердили в десяти людей. Усього кількість хворих у Харкові склала 28 осіб.

Лозова

Два нові випадки підтвердили в Лозовій. Вірусом захворіли дві жительки міста  –  1951-го та 1986 року народження. Як повідомили в Лозівській міськраді, хворі перебувають у самоізоляції. Ці жінки контактували з чоловіком та дружиною, які першими захворіли на коронавірус у Лозовій. Сімейна пара перебуває на лікуванні в обласній клінічній інфекційній лікарні. Стан їх задовільний.

Валки

У Валківському районі всього зафіксували два випадки коронавірусної інфекції, один з яких – летальний. За останню добу діагноз підтвердили в однієї жінки з Валок. Ще одну жительку села Високопілля госпіталізували з підозрою.

Зміївський район

За останню добу перший випадок COVID-19 підтвердили у Зміївському районі. Захворів 61-річний житель села Таранівка. Як повідомила завідувачка Зміївської міськміжрайонної філії Світлана Макаренко, чоловік лікувався від пневмонії в районній лікарні, але на сьогодні його вже виписали.

 –  Під час експерс-тестування пацієнтів з діагнозом "пневмонія" в одного хворого районної лікарні виявили COVID-19. Зараз чоловіка вже пролікували та виписали з лікарні. Він перебуває вдома під наглядом лікарів. Стан задовільний, – розповіла Світлана Макаренко.

Красноградський район

Перший випадок коронавіросної хвороби за останню добу виявили у Красноградському районі. COVID-19 підтвердили в одного хворого, повідомили в Харківському обласному центрі.

Як з'ясували журналісти місцевого видання "Вісті Красноградщини", станом на 11.30 такі дані в район ще не надходили.

За даними в. о. директорки Красноградської ЦРЛ Віри Горбович, усього висновків обласного лабораторного центру на COVID-19 очікують три пацієнти, хворі на пневмонію. Вік пацієнтів від 20 до 50 років.

Загалом, за даними обласного лабцентру, надійшло понад 400 зразків хворих на пневмонію для проведення тестування, 394 уже перевірено, з них – 22 підтверджені діагнози COVID-19. Усього в області з діагнозом "пневмонія" госпіталізовано 284 людини; пацієнтів, які підключені до апаратів ШВЛ, – немає.

Читайте також: У Балаклійській лікарні готові прийняти 270 пацієнтів із коронавірусом

Серед усіх підтверджених діагнозів COVID-19 (чинних 37) – 7 осіб перебуває на самоізоляції, 30 – госпіталізовані. 2 людей у реанімації, йдуть на поправку. Серед підозр – 8 у самоізоляції, 24 госпіталізовано.



 –  Священиків серед осіб з підозрою або підтверджених випадків немає. Є один контактний. Інформація, надана в ЗМІ, щодо відкриття кримінальних проваджень стосовно священика є фейком. Також серед підтверджених випадків 5 медиків. Серед них двоє пов’язані безпосередньо з обслуговуванням хворих на COVID-19. 3 підозри ще не підтверджені, – повідомив на сторінці в Facebook голова ХОДА Олексій Кучер.

Читайте також: У Чугуєві музей пропонує складати з пазлів картини Рєпіна онлайн

Усього в області зареєстровано 100 підозр на коронавірус (+21 за останню добу), з них:

▪️40 випадків підтверджено;
▪️28 спростовано;
▪️2 хворих одужало;
▪️1 людина померла.

Автор: Олена Загребельна

Теги: