У Чугуєві планують встановити рекорд

16.04.2018 13:50 Область Online
Фото: oda.gov.ua Фото: oda.gov.ua
Найбільшу виставку картин під відкритим небом мають намір організувати під час «Міжнародного Рєпінського пленеру», який буде проходити у місті з 15 липня по 5 серпня.

Про це на прес-конференції 13 квітня повідомила заступник Чугуївського міського голови Тетяна Вінник. За її словами, пленер проходитиме в місті вже дев'ятнадцятий рік поспіль, проте цього року захід буде більш яскравим та масштабнішим і занурить у  атмосферу живопису місто аж на три тижні.

Це стало можливим за допомогою додаткового фінансування, адже чугуївський проект став одним із восьми переможців у конкурсі Міністерства культури «Малі міста – великі враження», що проводився в рамках Року культурної спадщини в Україні.

Так, на «Міжнародний Рєпінський пленер» витратять близько 570 тисяч гривень, з яких 500 тисяч – кошти державного бюджету, 70 тисяч – співфінансування з міського бюджету Чугуєва.

— Ми продовжимо популяризувати рєпінські традиції у місті. Звичайно, ми прагнемо збільшити кількість туристів і сподіваємось, що проект дасть поштовх для інвестицій, — додала заступник міського голови.

Зацікавлювати туристів, за словами Тетяни Вінник, у Чугуєві будуть виїзними екскурсіями, виставками, творчими зустрічами, майстер-класами, театралізованими виставами та лазерним шоу. Крім звичайних екскурсій, планується проводити 3D-екскурсії.

— Також маємо намір встановити рекорд України, провівши найбільшу виставку картин під відкритим небом, — додала заступник мера.

Олександр Ушаков