У Дергачах через коронавірус закрили кафе, ринки та дитсадки

12.06.2020 11:32 COVID-19
Фото: SQ Фото: SQ
Станом на ранок 12 червня в районі зафіксували 32 випадки COVID-19.

Рішення про посилення карантину в Дергачах було прийнято 11 червня на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій району.

Причиною посилення у РДА називають нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19 в управлінні освіти, культури, молоді та спорту Дергачівської райдержадміністрації. Через це працівників управління до 25 червня відправили на самоізоляцію.

Також на два тижні в місті призупинили роботу дитячих садків, ринків та місць масової торгівлі, торгових центрів, салонів краси, саун та лазень.

Окрім цього, заборонили проведення масових заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, навчально-тренувальних зборів спортсменів національних збірних команд України.

Не працюватимуть у місті й заклади громадського харчування, крім відкритих (літніх) майданчиків та закладів з адресною доставкою замовлень та замовлень на винос (за умови, що суб'єкт господарювання, який провадить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”).

Перевізникам рекомендовано дотримуватися суворого маскового режиму, особистої гігієни та обмеження кількості пасажирів у салоні (для маршрутних автобусів, маршрутних таксі  –  до 10 осіб, великих автобусів – до 20 осіб у салоні).

Читайте також: У вісьмох районах Харківської області виявили нових хворих на COVID-19

Проводити дезінфекційні заходи у транспортних засобах громадського користування та приміщеннях, де перебувають пасажири, зупинок громадського транспорту, під'їздів багатоквартирних будинків, сходових прольотів тощо.

Автор: Марина Проценко