У громаді на Харківщині запускають безкоштовний автобус

22.12.2020 13:55 Олексіївка
Фото: find-way.com.ua Фото: find-way.com.ua
З 22 грудня по території Олексіївської громади Харківської області починає курсувати «Соціальний автобус».

Як уточнили в Олексіївській сільській раді, безкоштовним автобусом зможуть скористатися усі жителі громади. Але насамперед  він буде перевозити пільгові категорії населення — близько 2100 осіб. Другою категорією за пріоритетністю є соціальні працівники. 

— Це додатковий рейс, який курсує один раз на тиждень. Він прямує до кожного населеного пункту нашої громади. Оскільки маємо один транспортний засіб, поки він працюватиме один раз на тиждень. Але до кінця року плануємо запустити й другий безкоштовний автобус, — повідомив "СК" голова Олексіївської сільської ради Анатолій Страхов.

За його словами, запуск автобуса допоможе знизити соціальну напругу в громаді. Адже хоча сільська рада компенсує пільговий проїзд перевізникам, які працюють на її території, вони не завжди вчасно та регулярно виконують ці маршрути. 

Соціальний автобус буде відправлятися із зупинки навпроти «Ощадбанку» в місті Первомайський та матиме декілька маршрутів.

Так, щовівторка безкоштовний автобус рухатиметься в напрямку Одрадове — Картамиш — Лозівське. Кожну середу його маршрут пролягатиме через Первомайський — Слобідське — Михайлівка — Сумці. Щочетверга транспорт курсуватиме за маршрутом Первомайський — Киселі, у п'ятницю — в напрямку Олексіївка — Первомайський — Семенівка.

Читайте також: В одному із районів Харківщини перевищено епідпоріг захворюваності на грип

Щосуботи автобус рухатиметься за маршрутом Олексіївка — Перовмайський — Троїцьке 2 — Трійчате-Берека 3. У неділю — за маршрутом Первомайський — Верхній Бишкин.

Автор: Марина Проценко