У Харківській області 210 тисяч сімей отримали житлові субсидії

18.04.2022 17:50 Область Online
Наразі житлова субсидія на Харківщині призначена 210 тисячам домогосподарств. Усі вони вже отримали виплати за березень. І лише 59 тисячам сімей субсидія виплачена за звичайним порядком.

Про це розповів директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації Юрій Шпарага.

Серед 210 тисяч домогосподарств лише 59 тисяч отримали субсидії за звичайним порядком – на банківські рахунки та поштою. Це родини, які проживають на території Богодухівського, Красноградського, Лозівського, Чугуївського районів та міст Люботин та Первомайський Харківської області. Усі інші отримують виплати житлових субсидій за спеціальним механізмом нарахування, який діє на час воєнного стану.

—  Житлова субсидія призначена 210 тисячам домогосподарств та станом на 15 квітня виплачена за березень 2022 року. 3 них 59 тисячам домогосподарств субсидія виплачена за звичайним порядком. Домогосподарствам інших районів і міст житлова субсидія виплачена за механізмом централізованого нарахування, – пояснив Шпарага.

Механізм централізованого нарахування – алгоритм, який визначено Кабінетом Міністрів України на час дії воєнного стану. Він передбачає спрямування коштів відразу на банківські рахунки осіб, які отримують субсидію. Ті, хто отримував кошти через «Укрпошту», мають звернутися протягом 60 днів до будь-якого відділення «Ощадбанку».

У разі неотримання виплат у березні за лютий за субсидіями необхідно також звернутися до відділення «Ощадбанку». 

—  Якщо отримувач не звернеться за переказом протягом двох місяців, то всі належні суми будуть йому виплачені у наступних виплатних періодах, – зазначив директор Департаменту соціального захисту.

Одними з головних причин, чому гроші можуть бути не зараховані на банківський рахунок, є невідповідність персональних даних отримувача субсидії або неоновлені реквізити рахунку за стандартом IBAN.

Автор: Олександр Манченко