У Харкові рекордно зменшилася кількість обстрілів

30.04.2022 12:16 Область Online
За минулу добу Харків було обстріляно російськими військами лише 3 рази. Поранена одна людина. Мінімізація обстрілів пов'язана з бойовими успіхами українських захисників на Харківщині.

Про це повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Станом на ранок 30 квітня російські війська здійснили лише 3 артилерійські обстріли міста Харків. Удари завдавалися по Салтівці та Північній Салтівці. Одна людина постраждала. Низька кількість обстрілів пов'язана з нещодавніми бойовими успіхами українських військових. Наразі військові операції в області продовжуються.

Проте, попри зменшення обстрілів, міська та обласна влада просить без нагальної потреби не покидати укриттів та бути обережними.

— Цими вихідними, у поминальні дні, утримайтеся від відвідувань кладовищ та від масових скупчень, – закликає голова ХОВА.

Найбільш гарячою точкою Харківської області залишається Ізюмський напрямок. Ворог наступав на села Силугівка та Довгеньке, проте не мав успіху. Збройні Сили України тримають оборону та завдають значних втрат окупантам у живій силі, броньованій техніці та авіації.

Крім того, обласна адміністрація працює над відновленням інфраструктури.

— У тих населених пунктах, які звільнені, аналізуємо стан пошкоджень, працюємо над тим, щоб якнайшвидше відновити роботу органів державної влади. Продовжуємо забезпечувати гуманітарною допомогою Харків і громади області та будемо робити все для того, щоб якнайшвидше доставити її до тих людей, які цього потребують, – каже Синєгубов.

Автор: Олександр Манченко