У Кегичівському районі незаконно заволоділи територією школи

21.04.2020 17:17 Область Online
Фото: prm.ua Фото: prm.ua
Земельна ділянка навчального закладу оцінюється в понад 8 мільйонів гривень.

Первомайська місцева прокуратура направила позовну заяву до господарського суду Харківської області щодо одного з приватних підприємств Кегичівського району. Прокуратура вимагає визнати договір з виробництва та обробки землі недійсним та звільнити земельну ділянку площею 20 гектарів і вартістю понад 8 мільйонів гривень.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Говорухи, один із загальноосвітніх навчально-виховних комплексів Кегичівського району передав землю у користування юридичній особі на підставі договору про надання послуг з обробки землі, який за своїм змістом є договором суборенди землі. Ця угода була укладена в порушення умов договору оренди та вимог земельного законодавства.

Передача землі в суборенду відбулась без дотримання умов договору оренди землі, із фактичною зміною цільового призначення на ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що є грубим порушенням вимог чинного законодавства.

Крім того, за спірним договором відбулось розпорядження земельною ділянкою не уповноваженим суб’єктом, що не відповідає вимогам ст. ст. 96, 122–124 ЗК України, ст. ст. 6, 14–16 Закону України «Про оренду землі».

Автор: Савелій Мякушко