У Краснограді відбувся пленер для юних художників

21.05.2023 11:50 Область Online
Фото: Красноградський краєзнавчий музей Фото: Красноградський краєзнавчий музей

Майбутні митці вчилися малювати з натури на відкритому повітрі. Захід відбувся за сприяння Красноградського краєзнавчого музею.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», у Краснограді 20 травня пройшов пленер для майбутніх художників – малювання з натури на відкритому повітрі.

Про необхідність  усяліко сприяти розвитку дітей попри війну сказано та написано багато, і мистецтво, яке само по собі  творить дива – збагачує уяву, дає дітям розвиток у духовному напрямку та розкриває їх таланти – це один з потужних інструментів розвитку.  До того ж  малювання має важливу психологічну "складову". А малювання на відкритому повітрі – це не тільки подвійне задоволення, але й необхідний крок для кожного майбутнього художника.

Організаторами пленеру стали Красноградський краєзнавчий музей імені П. Д. Мартиновича  Красноградської міської ради та  художня студія «Art time» під керівництвом Вікторії Погорілої.

За думкою організаторів, пленери є  дуже важливим заходом – вони не тільки є невід’ємною частиною процесу навчання живописців в образотворчому мистецтві та дизайні. Оволодіння технікою малювання з натури надає дітям унікальну систему знань, які спонукають дитину до самостійної творчості та самореалізації.

 
Більше новин про Красноград читайте також на нашому сайті.
Автор: Ірина Мнішек