У Красноградському районі суд припинив право користування мисливськими угіддями

17.05.2018 17:45 Область Online
Фото: find-way.com.ua Фото: find-way.com.ua
Через порушення чинного законодавства призупинили таку діяльність Красноградської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок.

Причиною позову стали результати планової перевірки користувача мисливських угідь, яку Держекоінспекція провела наприкінці 2017 року. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції в Харківській області.

«Перевіркою було встановлено, що обов’язки, передбачені Законом України «Про мисливське господарство та полювання» та Законом України «Про тваринний світ», суб’єктом господарювання в більшій частині не виконуються. Наприклад, не забезпечується здійснення необхідних заходів, спрямованих на охорону та відтворення мисливських тварин. Керівництвом районної ОУТМР не забезпечено організацію та здійснення заходів щодо охорони державного мисливського фонду, поліпшення середовища перебування мисливських тварин на угіддях, наданих у користування», — пояснили в Держекоінспекції.

За результатами розгляду позову в травні 2018 року Харківським окружним адміністративним судом ухвалено рішення на користь Держекоінспекції.

Микола Мельник