У Красноградському районі відкрили амбулаторію

20.08.2020 14:02 Область Online
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Ще одна запрацює найближчим часом.

Вчора, 19 серпня, в селі Миколо-Комишувата Красноградського району відкрили амбулаторію сімейної медицини. Цей проект почали реалізовувати ще 2018 року. З того часу звели нову будівлю амбулаторії, провели інженерні роботи та побудували приміщення під квартири для двох сімейних лікарів. У 2020 році з обласного бюджету витрачено 1 мільйон 240 тисяч гривень, завдяки яким встановили пожежні резервуари згідно зі всіма сучасними нормами протипожежної безпеки та провели упорядкування території. Про це повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Амбулаторія обслуговуватиме близько 3000 населення: як місцевого, так і з сусідніх сіл. За словами сімейної лікарки Ольги Левікіної, декларації на отримання медичних послуг вже підписали понад 850 людей.

– 730 декларацій підписали зі мною – я приймаю три дні на тиждень. І є лікарка, яка приїжджає раз на день, у неї вже 130 декларацій, – розповідає Ольга Левікіна.

Читайте також: Харківщина готує додаткові ліжка для хворих на COVID-19

За словами виконуючої обов’язки директорки Центру первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району Руслани Равлюк, новозбудована амбулаторія забезпечена всім необхідним, зокрема – службовим автомобілем.

– Амбулаторія забезпечена меблями і вартісним обладнанням. Для того, щоб можна було надавати нашому населенню безоплатну гарантовану державою медичну допомогу, – розповідає Руслана Равлюк. – Тут є біохімічний аналізатор для проведення аналізів та гематологічний аналізатор для проведення загального аналізу сечі, електрокардіограф, пульсометр. Це вже такі додаткові прилади для нормального функціонування та надання медичної допомоги, високоякісної допомоги.

Наразі завершується будівництво ще однієї амбулаторії в Красноградському районі, а саме в селі Петрівка. Медзаклад також почали зводити у 2018-му. Через два роки на завершення робіт з обласного бюджету було виділено понад 1 мільйон гривень. Наразі об’єкт готовий на 99 %. Тут залишилося встановити пожежні резервуари. Це зроблять наприкінці серпня – і амбулаторію можна буде відкривати.

Заклад обслуговуватиме жителів населених пунктів Петрівка, Балки, Лип’янка, Соснівка та Березівка, а це загалом 2855 осіб. В амбулаторії працюватимуть два сімейні лікарі, три молодші медичні працівники та одна молодша медична сестра.

Автор: Савелій Мякушко