У Куп’янському районі піймали рибалок-порушників

23.03.2021 16:55 Область Online
Фото khr.darg.gov.ua Фото khr.darg.gov.ua
Чоловіки ловили рибу забороненими знаряддями на річці Оскіл поблизу села Осиново Куп’янського району Харківської області, загальна сума збитків рибного господарства країни склала понад 15 тисяч гривень. Про це повідомили у Харківському рибоохоронному патрулі.

Інциденти сталися 20 березня. Близько 15-ї години дня на річці Оскіл неподалік села Осиново на Куп'янщині інспектори рибоохоронного патруля виявили чоловіка, який на дерев’яному човні ловив рибу за допомогою 8 сіток з льоси. У такий спосіб він виловив 42 плітки, 17 щук, 7 краснопірок, 5 плоскирок, 3 лящів та по одному йоржу та раку. Загалом рибалка-порушник виловив 28 кілограмів риби, сума збитків, завданих рибному господарству країни, склала 10 582 гривні. На чоловіка склали протокол про адміністративне порушення за ч. 4 ст. 85. Сітки чоловік встиг утопити в річці, але виловлену рибу в нього вилучили.

Ще одного порушника затримали того ж дня ввечері, близько 18-ї години, там же, на річці Оскіл поблизу села Осиново. Чоловік ловив рибу за допомогою двох сіток з льоси. Рибалка піймав чотири  кілограми риби: плітку – 47 штук та краснопірку – 16 штук. Цього разу сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 5083 гривні. На чоловіка також склали адмінпротокол за ч. 4 ст. 85, сітку та рибу в нього вилучили.

Автор: Олеся Скачко