У Куп'янську затримали посадовця за підозрою у вимаганні хабара

23.03.2018 15:01 Область Online
Фото:khar.gp.gov.ua, ukranews.com Фото:khar.gp.gov.ua, ukranews.com
Прокуратура Харківської області спільно з працівниками Нацполіції затримали під час отримання хабара начальника управління містобудування, архітектури та земельних відносин однієї з міськрад Харківської області.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, гроші посадовець вимагала та отримала від підприємця за погодження технічної документації щодо розміщення двох МАФів.

«За отримання необхідної дозвільної документації на розміщення тимчасових споруд для підприємницької діяльності чиновниця взяла 40 тисяч гривень — по 20 тисяч гривень за кожен кіоск», — розповів Максим Блохін.

Під час проведення обшуку у службовому приміщенні вилучено 20 000 гривень.

Службовій особі оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням). Нині чиновниця затримана у порядку ст. 208 КПК України. Працівниками прокуратури готується клопотання до суду з метою обрання запобіжного заходу.

У прес-службі прокуратури не зазначили місто, де відбулося затримання, та за інформацією з власних джерел, подія сталася у Куп'янську.

Читайте також: На Холодній горі зіткнулися маршрутка, вантажівка та два легковики. Фото

Максим ГРЕК