У Малій Рогані жінка самотужки викопала з-під завалів тіло чоловіка

16.05.2022 20:12 Область Online
Фото: Поліція Харківської області Фото: Поліція Харківської області
Черговий злочин російських окупантів задокументували слідчі у звільненій Малій Рогані, що в Харківській області. Так під час огляду місця події працівники поліції вилучили з могили на подвір’ї приватного будинку тіло загиблого місцевого жителя.

Повідомляється, що у день смерті чоловіка в селі був потужний обстріл. Дружина загиблого, Людмила, знаходилась зі свекрухою у будинку, коли її чоловік Михайло пішов годувати худобу. Через те, що Михайло довго не повертався, Людмила вирушила на його пошуки.

«Двері заблокувались, і мені довелося вилазити на вулицю через вікно. Я бігала по подвір’ю і скрізь його шукала. Але чоловіка ніде не було. Через деякий час я побачила Михайла біля сараю, приваленого. Пульсу не було, він був скалічений. Мабуть, помер миттєво», – розповіла працівникам поліції Харківської області Людмила.

Оскільки обстріл не припинявся, Людмила вимушена була сховатися в підвалі у сусідів. Лише наступного дня вона змогла повернутися на місце події – жінка самотужки розібрала завал, а також викопала могилу для загиблого Михайла. Через деякий час прийшли сусіди та допомогли з похованням.

«Огляд місця події здійснюють слідчі слідчого управління, районного відділу поліції, експерти-криміналісти, співробітники прокуратури та СБУ. Вилучили три великі залишки попередньо РСЗВ «Град» та 11 залишків від розриву боєприпасів», – інформує  начальник слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов.

За його словами, тіло загиблого чоловіка буде направлене на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті. За попередньою інформацією, це не поодинокий випадок у цьому селі – таких поховань близько десяти.

Так за результатами проведеного огляду зареєстроване кримінальне провадження. Повідомляється, що злочинним діям, які скоюють російські військовослужбовці, буде надана юридична оцінка. Крім того, слідчі, прокуратура та СБУ спільно працюють для того, щоб виявити, зафіксувати та задокументувати всі злочини окупантів.

Автор: Юлія Гнатченко